Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2007 13:20 - ТЕСТ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ
Автор: izborivd Категория: Политика   
Прочетен: 1209 Коментари: 2 Гласове:
0



Ако решите в близките предизборни дни да се разходите, много внимавайте и не преминавайте през площада, през алеите на крайдунавския парк, около спортната зала и пазара, около автогарите и пощата, съда и....то май навсякъде по улиците на град Видин. Градът ни е окупиран  и щъкат разни стринки, лелки, вуйчовци, братовчеди и тем подобни роднини на кандидат - кметовете, които ти завират в ръцете някакъв лист със снимка /лъскав , многоцветен разбира се - нали сега е жътвата за печалба на рекламните агенции/.

        Та да си дойдем на думата. През почивните дни се разхождах и на площада някой ми пъхна " рекламката" за кандидатката от името на "Новото време". То Емо Кошлуков май ще си прави поредния харем, а не че иска някой да стопанисва градовете ни. Като гледам той само мадами предлага тук и там. Това да ви говори нещо?                             

   И разсъждавайки така ме спира мой дългогодишен познат и бивш колега. Завързахме разговор, както го изискват общоприетите норми на поведение за дома, за бизнеса му и.... той побърза да  се похвали, че са го поканили за кандидат за общински съветник в листата на някаква Коалиция. Зная, че това  няма никакво  значение за този човек, но той винаги се ръководи от максимата на Алековия герой да се бутаме сред властта и все ще има келепирец. Разговорът ми стана меко казано неприятен, но изтезанието ми продължи, защото от нищото се появи водача на листата и кандидат за кмет на тази коалициика. Бях представена и за да проявя уважение към "човечеца" къде на шега, къде ли нарочна го попитах:"Знаете ли кой е бил първия кмет на Видин веднага след Освобождението?" Стана му неприятно, но се окопити и с усмивка призна, че не знае, но ще се поинтересува. Опитах да му подскажа и го накарах да си припомни, да му е направило впечатление нещо на 6 етаж в Общинския съвет. Отговорът  бе:"  Е-е-е, хайде стига със загадките!" Загадка ли? Та това е част от историята на града, който искаш да управляваш. И след като не си забелязал кой ни гледа сеира от стените на кметския етаж вече няколко години, то и ти като Бареков ще  паднеш в собствените си л.....

        Видинчани, предлагам ви следната идея - да подготвим и още първия работен ден да връчим на новоизбрания кмет ТЕСТ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ. И ако не постигне определения минимум - да върви  да пасе патките. Стига сме  се подвеждали и гласували доверие на разни измислени самозванци. Питам се???? Какво ли ще стане, ако се върне онова време, когато  в племето най-мъдрите хора са решавали кой да е старейшината, да ги води, но и да им осигурява защита и всичко необходимо.

      Който и да си бъдещия кмет на Видин, ако не ми покажеш и докажеш, че си по-можещ, по-знаещ, по-възпитан, по...............от д-р Иван Ценов, то ще си имаш работа с Любов Видинска и те уверявам няма спасение от мен. Ами се отказвай, докато е време.!!!!



Тагове:   интелигентност,


Гласувай:
0



1. анонимен - intelegentnost
14.10.2007 17:43
Много добре! Но тестът е предизборната кампания и той се задава от избирателите. Всъщност ако те са с определено ниво на интелегентност то и избранника ще е на това ниво. Та според мен няма нужда да се подлага на тест след избора избрания кмет. Това ще е излишно
цитирай
2. анонимен - да има два теста - за интелигентност ...
14.10.2007 18:42
да има два теста - за интелигентност и за психо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: izborivd
Категория: Политика
Прочетен: 117169
Постинги: 73
Коментари: 104
Гласове: 367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031